Sarimsakli leto 2024

Sarimsakli, očaravajuće letovalište smešteno duž obale Egejskog mora, mami posetioce svojom izuzetnom lepotom i bogatom ponudom. Karakteriše ga najduža plaža u Turskoj, pružajući čak 7 kilometara neometanog peska i tirkiznog mora, stvarajući idealnu atmosferu za opuštanje i uživanje pod suncem.

Osim beskrajnih peščanih plaža, Sarimsakli se ističe i po svojoj vazdušnoj banji, koju je Svetska zdravstvena organizacija priznala kao idealnu za lečenje respiratornih oboljenja poput bronhitisa i astme. Zahvaljujući suvom vazduhu bogatom kiseonikom i niskoj vlažnosti vazduha, ovaj grad je stekao reputaciju kao destinacija sa izuzetno lekovitim svojstvima.

Posetioci Sarimsaklija imaju priliku da uživaju u blagodetima prirode i lekovitom dejstvu morske vode i vazduha, što doprinosi njihovom oporavku i revitalizaciji tela i uma. Osim toga, brojne aktivnosti na plaži, kao što su sportovi na vodi, šetnje uz obalu i sunčanje, doprinose stvaranju nezaboravnog iskustva za sve posetioce.

Sarimsakli je takođe poznat po svojoj bogatoj gastronomskoj ponudi, koja obuhvata tradicionalna turska jela i specijalitete od sveže ulovljenih morskih plodova. Posetioci mogu uživati u autentičnom ukusu turske kuhinje u brojnim restoranima i kafeterijama duž obale, prateći ga osvežavajućim pićima i lokalnim poslasticama.

Osim toga, Sarimsakli nudi raznovrsne opcije smeštaja, od luksuznih hotela do udobnih apartmana, prilagođenih potrebama svih posetilaca. Udoban smeštaj, bogata kulturna i prirodna baština, kao i gostoljubivost lokalnog stanovništva, čine Sarimsakli idealnom destinacijom za letovanje 2024. godine. Doživite čaroliju ovog turskog bisera i stvorite nezaboravne uspomene sa svojim najdražima.


POPUSTI I DOPLATE

 • Doplata za sobu 1/1: 50% u junu i septembru, 1/1: 100% u julu i avgustu.
 • Popust za 3. odraslu osobu u 1/3 je 30%, u 1/3+1 je minimum 3.2 cene
 • POPUSTI ZA DECU važe uz (dve odrasle osobe):
  Deca: 0-6 besplatno, 6-12 godina Plaćaju 50% (dvoje dece 0-6 g. plaća se za jedno dete 50%)
  U hotelu Fila 3*,Buyuk Berk 4* i Činar 3* deca od 0-7 godina gratis.
 •    

 • Hotel Mare 3* - Family i connection rooms na upit
 • Hotel Buyuk Berk 4* - family rooms minimum 3.5 cene
 • Hotel Hotel Fila 3* - Doplata za sobe koje imaju terase sa direktnim pogledom na more je 2 eura po osobi dnevno
 • Mogućnost plaćanja do kraja godine bez uvećanja

Boravak u izabranom hotelu na bazi 12 dana /10 noćenja i uslugu HB ili All po osobi u zavisnosti od hotela, lezaljke i suncobrani na plazi i oko bazena, klima, besplatan Wi-Fi, usluge vodiča i lokalne takse.

Autobuski prevoz, putno osiguranje, sve fakultativne izlete, individualni troškove putnika.

                         

 

Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaju svojih kapaciteta po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

Polasci iz svih gradova Bus polasci Mesto polaska Vreme
Novi Sad Novi Sad Žel. stanica Lokomotiva 10:30h
Beograd Beograd Parking ulaz u sajam ispred hale 3 12:00h
Kolari Kolari Isključenje za Smederevo 12:35h
Kraljevo transver do Pojata Pojate Cena sa transverom /
Požarevac Požarevac Isključenje za Požarevac 12:45h
Velika Plana V.Plana Jugopetrolova pumpa 13:00h
Batočina Batočina Benzinska pumpa kod kapije Šumadija 13:20h
Jagodina Jagodina Koral pumpa 13:35h
Ćuprija Ćuprija Motel pored auto puta 13:45h
Paraćin Paraćin Motel Tito 13:50h
Pojate Pojate Restoran Evropa 14:00h
Bor transver do Paraćina Paraćin Cena sa transverom /
Aleksinac Aleksinac Jugopetrol pumpa 14:20h
Niš/Pirot Niš Parking kod Tempa 15:00h


AUTOBUSKI PREVOZ

U autobusu je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola, opojnih sredstava i upotreba wc-a (sem u slučaju nemogućnosti zaustavaljanja autobusa).
Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja. Agencija pravi raspored sedenja uzimajući ravnopravno u obzir: starost putnika (stara lica ili porodice sa decom), bolest ili fizičke nedostatke putnika, kao i vreme uplate. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu agencija dodeli. Putnik moze da rezerviše ,,Željeno sedište’’ u autobusu uz doplatu od 25 EUR-a.Doplata za 2 spojena mesta po želji putnika moguća je samo uz prethodnu potvrdu od strane agencije po ceni dečije karte prevoza (70 eura).Za spajanje 2 smene putnika u hotelu cena druge smene se racuna sopstveni prevoz i cena decije karte u iznosu od 70 eura + teritorijalna doplata iz odredjenih gradova u zavisnosti iz kog mesta se polazi.Takvi zahtevi se podnose i uplaćuju prilikom prijave aranžmana.

Prtljag putnika sme da sadrži iskljucivo ručni prtljag, stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po punoplativoj osobi. Svi dodatni koferi, veće kese se naplaćuju po tarifi prevoznika.

Za boravak do 90 dana u Turskoj, za gradjane Srbije sa biometrijskim pasošem I sa vaznošcu 6 meseci po završetku putovanja nije potrebna viza, kao ni za transit kroz Bugarsku (EU). Putnici sa pasošima drugih država dužni su da se raspitaju o viznom režimu zemlje sa cijim pasošima putuju. Za maloletnu decu, obavezna je saglasnost ako putuju bez jednog roditelja.

Plaćanje celokupnog iznosa aranžmana i bus prevoza isključivo u dinarskoj protivvrednosti odabirom jednog od mogućih načina plaćanja:

 • Uz akontaciju od 30% ostatak gotovinom, 15 dana do polaska po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.
 • Dinarski (devizna cena plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate)
  30% deviznog dela kao akontacija kod prijave, ostatak u DO KRAJA GODINE , i to: čekovima građana sa upisanm datumima dospeća 10,20 i 30. u mesecu ili administrativnom zabranom; Čekovi ili overena administrativna zabrana se dostavljaju ODMAH KOD REZERVACIJE (NAJKASNIIJE 72 SATA OD MOMENTA REZERVACIJE). U slučaju neblagovremenog izmirenja obaveza po administrativnoj zabrani, putnik se obavezuje da sam izmiri dugovanje.
 • Mogućnost plaćanja do kraja godine bez uvećanja zakljucno sa 20.12.2024

Putno osiguranje je obavezno i pokriva troškove lečenja i asistencije u slučajevima bolesti, hirurške intervencije i sl. Za sve putnike koje koriste paket aranžman (autobuski prevoz i smeštaj) osiguranje plaćaju po povoljnijim, grupnim tarifama polisa Millenijum Osiguranja ili Dunav osiguranja u agenciji.

Agencija će prevoz obaviti autobusima turističke klase (klima,video,audio…). Datum polaska autobusa je dan pre početka letovanja i naznačeno je u koloni sa oznakom bus.Moguća je eventualna promena mesta ili vremena polaska u odnosu na tabelu. Mesto polaska nalazi se u koloni autobuski prevoz. Putnik je dužan da proveri tačno vreme polaska 3 dana pre putovanja.

1. dan –Polazak putnika sa parkinga ulaz u sajam ispred hale 3 u Beogradu, putovanje do Sarimsaklija preko Niša, Pirota, Dimitrovgrada do Bugarske. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim usputnim odmorima.

2. dan – Ulazak u Tursku prelazak trajektom Dardaneli nastavak puta do Sarimsaklija dolazak u prepodnevnim satima. Smeštaj u izabrani hotel najkasnije u 14h po lokalnom vremenu. Slobodno vreme. Boravak u Sarimsakliju u odabranom hotelu

12. dan – Napuštanje hotela slobodno vreme u popodnevnim satima polazak za Srbiju oko 15h. Noćna vožnja kroz Bugarsku i u prepodnevnim satima dolazak u Srbiju.

Sarimsakli je blizu Ayvalika, trgovinskog i industrijskog centra ove regije, a samo 20 km dalje nalazi se grčko ostrvo Lezbos. Dolmuši idu na svakih 10 minuta i nude jednostavan i pristupačan način za posetu Ayvaliku. Sarimsakli ima oko 10.000 stanovnika, a 80% govore srpski jezik, tako da će srpski turisti imati lakoću u komunikaciji. Ovo letovalište nudi sve što vam je potrebno za savršen odmor – poštu, menjačnicu, prodavnice, megamarket, apoteku, kafiće, diskoteke i čak luna park za najmlađe posetioce.

Svakako ne propustite pazarni dan utorkom u Sarimsakliju i četvrtkom u Ayvaliku, gde možete pronaći razne proizvode poput voća i povrća, odeće, obuće, nakita i još mnogo toga. Ukoliko želite da se opustite i uživate u prirodnim lepotama, Sarimsakli je definitivno mesto za vas. Ovaj dragulj na Egejskoj obali nudi sve što vam je potrebno za nezaboravan odmor!